Sponsoreret

Er du interesseret i, hvad metakognitiv terapi kan gøre for dig, eller er du bare nysgerrig på den nye behandlingsmetode, så læs mere her.

Et behandlingsforløb kan være langt og trættende, hvis man døjer med en psykisk lidelse. Et stort fokus på at undersøge hvorfor og finde sten i fortiden er ikke nødvendigvis den bedste løsning. I hvert fald ikke, hvis man ser på forskningen bag behandlingsformen metakognitiv terapi.

Skru ned for tankerne

Døjer du med en psykisk lidelse som angst, depression eller lignende, så bør du læse videre her. Den nyopdagede behandlingsmetode, metakognitiv terapi, har nemlig vist sig at være særdeles effektiv til behandling af psykiske lidelser og psykologiske problemstillinger. Terapien lærer dig at skrue ned for tankerne.

Det er nødvendigt, for mennesker med depression eller angst fortolker og bearbejder informationer anderledes, end mennesker uden diagnose gør. Den overdrevne bekymring og opmærksomhed på det, der er galt eller kan være galt, hjælper metakognitiv terapi dig med at bearbejde.

Inddel dine tanker i kasser

Terapien lærer dig, at det ikke er tankerne, der er problemet. Spørgsmålet er blot, hvor meget tankerne må få lov til at fylde. Derfor giver terapien redskaber til, hvordan tankerne inddeles i kasser i hovedet. Der er tanker, som gerne må stå fremme i en kasse ”på bordet”, og så er der tanker, der skal pakkes ned i en kasse og gemmes væk.

Hos Psykologhuset ReView i Aarhus tilbydes denne behandling. Den metakognitive terapi foregår både enkeltvis og i grupper. ReView tilbyder desuden et introduktionskursus til metakognitiv terapi, som afhjælper overtænkning på arbejdspladsen. Desuden tilbyder Psykologhuset ReView en række andre psykologbehandlinger til private og virksomheder.