Sponsoreret

Der er ingen tvivl om, at et levende hegn i pil er flot. Måden hvorpå et pileflethegn evner at patinere, er utrolig flot, og noget du ikke kan få, hvis du i stedet vælger et hegn af ganske almindeligt trykimprægneret træ. Vælger du at have et hegn i pileflet, er det dog vigtigt at du ved hvordan du vedligeholder det på den bedst mulige måde, lige præcis for at undgå at hegnet går i stykker med tiden.

 

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du vedligeholder et hegn af pil, det gælder uanset om du har valgt et levende eller “dødt” hegn i pil.

 

Det levende hegn

Har du valgt et levende pilehegn, hvori der er saftige grønne skud, er det vigtigt at du behandler det på den rigtige måde. For det første, skal et hegn i levende flet holdes nede. Sørger du ikke for at beskære et levende hegn, vil hegnet med tiden vokse til, så det mønster der er i hegnet langsomt vil forsvinde. 

 

Har du til gengæld valgt et ikke levende hegn, skal dette tilføres næring for eksempel med en god træbeskyttelse. På den måde kan du beskytte hegnet mod råd og svamp, nøjagtig som du måske allerede gør med husets øvrige træværk. 

 

Overvejer du at bruge et hegn af pil i haven, så er pilebyg.dk et oplagt sted at starte med at lede. Her får du gode råd med på vejen, uanset om du er på udkig efter et pileflethegn, et støjhegn eller noget andet til husets facade.