Sponsoreret

Du kan godt bruge grus i en sandkasse. Men der er visse overvejelser, du skal tage hensyn til, før du beslutter dig for at gøre det. Når du har gjort dig disse overvejelser, sikrer du, at dine børn får en positiv oplevelse, når de leger i sandkassen. 

Dette er værd at overveje

  • Sikkerhed: Grus kan være grovere og mere skarpt end sand, så det kan udgøre en større risiko for hudafskrabninger og sår for børn, der leger i sandkassen. Overvej derfor børnenes alder og sørg for, at de er opmærksomme på, at de ikke kaster grus på hinanden
  • Dræning: Det er almindeligt kendt, at grus kan have bedre dræningsegenskaber end sand. Det betyder, at det kan hjælpe med at forhindre vandophobning i sandkassen
  • Stabilitet: Når det kommer til grus, så kan det give en mere stabil base for sandkassen og hjælpe med at forhindre, at bunden af ​​sandkassen bliver for fugtig eller mudderet. Dette gør sig især gældende, hvis sandkassen er placeret på jord eller græs
  • Begrænsninger: Grus kan være mindre behageligt at lege med end sand, så det kan begrænse børns legemuligheder i sandkassen. Overvej at tilføje et lag sand oven på gruset for at give en mere behagelig og traditionel legeoplevelse
  • Valg af grus: Hvis du beslutter dig for at bruge grus i en sandkasse, skal du vælge en finere type grus, der ikke er for skarp eller grov. Du kan også overveje at bruge specielt designet legegrus, der er sikrere og mere egnet til børns leg