Sponsoreret

Er det nødvendigt med en brændeovn i sommerhuset? Ja – det kan det sagtens være. Sommerhuset bruges jo ikke kun om sommeren. De dejlige efterårsdage med efterårsblæst, der får bølgerne til at bruse kraftigere end normalt, er bestemt et tidspunkt, hvor det er værd at tage i sommerhus.

Effektiv varmekilde i sommerhuset

En brændeovn er en af de mest effektive varmekilder i et sommerhus. Hvis du ikke har været i sommerhuset i et stykke tid, er det ofte gennemkoldt. Med en brændeovn og brænde kan du hurtigt tænde op og med det samme mærke varmen brede sig i hele sommerhuset.

Brændeovnens hyggelige atmosfære

Hvis du har været ude at gå en tur i efterårsstormen, kan du vende tilbage til et sommerhus, der emmer af atmosfære. Du kan sætte dig foran brændeovnen med en kop kakao og kigge ind i flammerne, mens du lytter stormen udenfor.

Et lækkert uldtæppe og en god bog er heller ikke af vejen foran brændeovnen. Det sikrer, at du kommer helt ned i gear, så du bare kan nyde livet her og nu.

Vi er vilde med brændeovne i vores sommerhus

I Danmark er vi faktisk så vilde med brændeovne, at omkring 60 % af de danske sommerhuse har en brændeovn ifølge Energistyrelsen. Foruden at en brændeovn skaber en god og hyggelig atmosfære, så er den også det naturlige samlingspunkt for hele familien, når sommerhuset er i brug.

Sidst men ikke mindst er en brændeovn i mange tilfælde bare lige den ting, der gør, at sommerhuset får et lækkert æstetisk og nordisk udtryk.