Sponsoreret

Hvis du spørger nogen, hvad man bruger gipsplader til, vil de højst sandsynligt svare, at det er til vægge. Det er skam også rigtigt nok. Men selvom at gipsplader typisk bliver anvendt til beklædning af indvendige vægge, kan du også bruge disse plader til mange andre ting.

Hvis du overvejer at gå i gang med at renovere dit hus eller lignende, bør du læse med videre her for at finde ud af, hvad du kan bruge dette alsidige byggemateriale til.

Det kan du bruge gipsplader til

Gipsplader er blevet et populært byggemateriale, og det er med god grund: Disse plader er nemlig forholdsvis prisvenlige, alsidige og kan være med til at skabe et ensartet og pænt resultat. Her er blot nogle af de ting, du kan gøre:

  • Brug gipsplader til vægge: Gipsplader bruges ofte til vægge, hvor gipsvæggen bliver bygget af et skelet, hvorefter pladerne bliver skruet på. Desuden bliver der lagt et lag med isolering mellem de forskellige plader.
  • Brug gipsplader til lofter: Har du gipsplader, kan du montere dem direkte på et loft såsom et træloft. Desuden kan du vælge at montere dem på metal- eller trælægter.
  • Brug gipsplader til gulve: Du kan også vælge at bruge gipsplader til gulv, hvis der er brug for det. Gulvgipsplader bruges blandt andet på underlag med eller uden isolering.

Hvorfor vælge gipsplader?

Som nævnt er gipsplader forholdsvis billige og lette at arbejde med. Når du har lært at montere gipsplader, kan du selv gøre brug af disse plader i dit hjem. Derudover er gipsplader brandsikre og kan bruges i alle rum.