Sponsoreret

Hvis du ryger, men overvejer at skifte over til en e cigaret, er det værd at vide hvilket nikotinniveau, du skal vælge til din e-væske. Herved er du sikret, at du får dit behov dækket optimalt, så oplevelsen med din e-cigaret bliver god.

Det skal du overveje

Nikotinniveauet kan have en indflydelse på, hvor stor en fornøjelse det er for dig at bruge en e-cigaret. Der er flere overvejelser, du bør gøre for at finde frem til den bedste løsning:

  • Anvendelse: Hvis du kun damper sommetider i løbet af dagen, kan det være en fordel med et højere nikotinniveau. Damper du i stedet regelmæssigt i en længere periode, er det muligvis ikke nødvendigt med et højt nikotinniveau.
  • Cigaretforbrug: Er du tidligere ryger, er det vigtigt at finde et nikotinniveau, der giver en lige så stor glæde, som du følte, da du røg. Røg du rigtig meget, kan det være, at du vil nyde godt af et højere nikotinniveau. Men da e-cigaretter er meget anderledes end almindelige cigaretter, er der endda nogle, der foretrækker et lavere nikotinniveau.

Vælg det rette nikotinniveau til dine behov

Det kan være udfordrende at vælge en e-væske med det rette nikotinniveau til dine behov – i hvert fald første gang, du skal give dig i kast med det. Som regel kræver det, at du prøver dig frem og eksperimenterer for at finde den mest optimale løsning. Generelt siges det eksempelvis, at 0 mg/ml er bedst for dig, hvis du ønsker at dampe uden nikotin, mens 12 mg/ml er ideelt til dig, der tidligere røg +25 cigaretter om dagen.