Sponsoreret

At kløve brænde med en økse giver varmen, men det kan også være et både slidsomt og surt stykke arbejde. Har du ofte brug for store mængder brænde til ovnen, kan det være praktisk med lidt hjælp fra en brændekløver.

Du kan her læse nærmere om de vigtigste ting, du skal holde øje med, når du skal vælge din brændekløver.

Hvis du selv kløver dit brænde, eller har planer om at begynde med det, kan det være en god idé at investere i en brændekløver. Det er en maskine, der kort fortalt erstatter den gammeldags økse samt utallige timers benhårdt og manuelt arbejde.

Elektrisk eller benzindrevet brændekløver?

Der findes to overordnede typer af brændekløvere på markedet. Elektriske modeller og benzindrevne modeller. Men hvad er forskellen på de to modeller? Det kan du læse mere om her:

  • En elektrisk model egner sig til de fleste danskeres behov. Den fungerer godt til mindre og mellemstore stykker træ, og den kan tilkobles direkte til 230 eller 380 volts kraftstik. Dermed kan du hurtigt og nemt komme i gang med at kløve dit brænde hjemme i haven.

Du skal dog være opmærksom på, at en elektrisk brændekløver ikke egner sig så godt til, hvis du har behov for at kløve store og kraftige stykker træ.

  • En benzindrevet model egner sig til gengæld perfekt til skovarbejderen eller privatpersoner, som har behov for at kløve ekstra store og kraftige stykker træ. En brændekløver med benzindrevet motor kan klare et større pres og oftest større og længere stykker træ.

Foretrækker du mobilitet, er denne type kløver også godt til dig, hvis du gerne vil have mulighed for at kunne transportere brændekløveren rundt og bruge på lokaliteter, hvor der ikke er adgang til strøm.